Ranní polévka s brokolicí, kedlubnou a hráškem

Ranní miso polévka s brokolicí, kedlubnou a hráškem.

Postup

  1. Vývar osolíme a přivedeme k varu.
  2. Do vroucího vývaru dáme na menší kousky pokrájenou kedlubnu a brokolici.
  3. Vaříme asi 6 minut.
  4. Poté přisypeme hrášek a povaříme další minutu. 
  5. Polévku odstavíme ze sporáku a vmícháme lžičku s velkým kopečkem miso pasty.
  6. Servírujeme sypané petrželkou nebo pažitkou, s opraženým slunečnicovým semínkem.

Obměna

  • Zeleninu používáme v maximální možné míře čerstvou, ale občas můžeme zpestřit mraženou (já používám občas mražený hrášek, kukuřici…).
  • Zeleninu se snažím používat bio, z bedýnek, od farmáře anebo alespoň méně chemicky ošetřenou, ale pokud nemám, použiji běžnou.
  • O úpravě semínek se dočtete tady.
  • Pokud nemáte čas anebo nemáte předem připravená semínka, operte je v sítku ve studené vodě a vsypte do vývaru hned na začátku přípravy polévky.
  • Mezi mraženými hrášky je také velký rozdíl, já kupuji bio v Kauflandu případně Jemný v Albertovi.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *