


Tyto karbanátky z mungo fazolek a rýže jsem vytvořila ze zbytků, které jsem měla doma a výsledek mě velmi mile překvapil. Jedná s o kompletní jídlo, obsahující luštěninu, zeleninu i obilovinu.
Postup
- Cibuli nakrájejte na kostičky a osmažte spolu se solí ve větším množství oleje do zlatova. Před koncem smažení přidejte čerstvou případně sušenou majoránku.
- Uvařené mungo fazole sceďte od veškeré tekutiny. Pokud máte z předchozího dne, budete je muset nejprve trochu zahřát.
- Do scezených fazolí přidejte osmaženou cibulku, dva stroužky česneku a společně rozmixujte ponorným mixérem.
- Do směsi vmíchejte bílou rýži a konopné semínko. Podle chuti dosolte.
- Pokud je směs příliš řídká, zahustěte kukuřičnou strouhankou.
- Plech vyložte pečícím papírem a vymažte olejem. Tvořte mokrýma rukama menší karbanátky.
- Pečte v troubě vyhřáté na 200˚ C dozlatova. V půlce pečení karbanátky otočte. Správná chvíle je tehdy, kdy se podaří karbanátek podebrat a nerozsypává se.
- Já jsem karbanátky podávala s uvařenou červenou řepou a kvašenou ředkvičkou.
Další poznámky k receptu
Suroviny
- 2 hrnky uvařených mungo fazolek
- 2 hrnky bílé rýže
- velká cibule nebo 2 střední
- majoránka
- česnek
- sůl
- olej
- 4 lžíce konopného semínka
- (kukuřičná strouhanka)
- Majoránku jsem použila čerstvou, karbanátky tak získaly velmi intenzivní chuť. Pokud máte rádi česnek, klidně přidejte více. Můžete použít libovolné koření, které máte rádi.
- Pokud budete mít lepkavější rýži, bude se Vám s těstem lépe pracovat. Já měla celkem sypkou, ale dařilo se mi i tak. S olejem a solí jsem tentokrát nešetřila, aby byly karbanátky výrazné.
Karbanátky můžete usmažit také na pánvi. - Je dobré doplnit ještě nějakou zeleninu, například napařenou případně větší množství pickles. Já měla řepu (uvařenou ve slupce).
Napsat komentář