Ředkev daikon s rýží a semínky.
Postup
- Ve wok pánvi opečeme na oleji na menší kostky nakrájenou ředkev, hned na začátku osolíme.
- Až jsou kostky místy opečené, nastrouháme na ně čerstvou oškrábanou kurkumu (cca 3 cm) a ještě chvíli opékáme, až je ředkev měkká.
- Přidáme menší hrníček předem uvařené červené čočky, zase 1-2 minutky opékáme.
- Přidáme nakrájený medvědí česnek, asi půl plechovky kokosového mléka (mix husté a řídké části), zahustíme kudzu škrobem rozmíchaným v trošce vody a opět 1-2 minuty povaříme.
- Servírujeme například s bílou rýží, kopečkem pickles a trochou čerstvé zeleniny.
- Můžeme posypat opraženými semínky.
Další poznámky k receptu
- Já jsem použila slunečnicový olej, ale můžete použít jakýkoliv jiný, např. olivový.
- Kokosové mléko jsem měla tentokrát značky Albert. Pokud nemáte čerstvou kurkumu, použijte klidně sušenou anebo i jiné koření, které máte rádi.
- Medvědí česnek jsem měla čerstvý, opět je možno použít sušený, nahradit zelenou petrželkou anebo vynechat.
- Pokud máte čočku i s vodou, není třeba podlévat, já měla čočku uvařenou hodně hustou, tak jsem ještě podlila zeleninovým vývarem.
- Solila jsem tentokrát více, protože čočku vařím bez soli, tak je třeba s tím počítat hned na začátku.
- Pokud se Vám zdá jídlo málo slané, můžete dochutit sojovou omáčkou.
Suroviny
- Ředkev daikon (cca 2/3 ředkve)
- Kokosové mléko (půl plechovky)
- Červená čočka (cca 2 dcl)
- Medvědí česnek
- Čerstvá kurkuma
- Sůl
- Kudzu škrob (cca 1 lžička s kopečkem)
- Olej
- Mouka
Napsat komentář