Ředkev daikon

Ředkev daikon s rýží a semínky.

Postup

  1. Ve wok pánvi opečeme na oleji na menší kostky nakrájenou ředkev, hned na začátku  osolíme.
  2. Až jsou kostky místy opečené, nastrouháme na ně čerstvou oškrábanou kurkumu (cca 3 cm) a ještě chvíli opékáme, až je ředkev měkká.
  3. Přidáme menší hrníček předem uvařené červené čočky, zase 1-2 minutky opékáme.
  4. Přidáme nakrájený medvědí česnek, asi půl plechovky kokosového mléka (mix husté a řídké části), zahustíme kudzu škrobem rozmíchaným v trošce vody a opět 1-2 minuty povaříme. 
  5. Servírujeme například s bílou rýží, kopečkem pickles a trochou čerstvé zeleniny.
  6. Můžeme posypat opraženými semínky.

Další poznámky k receptu

  • Já jsem použila slunečnicový olej, ale můžete použít jakýkoliv jiný, např. olivový.
  • Kokosové mléko jsem měla tentokrát značky Albert. Pokud nemáte čerstvou kurkumu, použijte klidně sušenou anebo i jiné koření, které máte rádi.
  • Medvědí česnek jsem měla čerstvý, opět je možno použít sušený, nahradit zelenou petrželkou anebo vynechat.
  • Pokud máte čočku i s vodou, není třeba podlévat, já měla čočku uvařenou hodně hustou, tak jsem ještě podlila zeleninovým vývarem.
  • Solila jsem tentokrát více, protože čočku vařím bez soli, tak je třeba s tím počítat hned na začátku.
  • Pokud se Vám zdá jídlo málo slané, můžete dochutit sojovou omáčkou. 


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *