


Další rychlý dezert, který je připaven během chviličky. U nás doma i častá svačinka pro děti do školy, kterou mají moc rády.
Postup
- V části mléka rozmícháme pudingový prášek a kukuřičný škrob. Škrob přidávám proto, aby puding hezky ztuhnul a nebyl příliš tekutý.
- Na sporáku přivedeme k varu zbývající část mléka a ve chvíli, kdy už téměř anebo zcela vaří, přilejeme mléko s puding. práškem a škrobem (ušetříme tak čas, kdy bychom stáli u sporáku a míchali 🙂 ). Mícháme do zhoustnutí. Nalijeme do mističek a necháme ztuhnout.
- Vlašské ořechy opláchneme v sítku ve studené vodě a vložíme do rozpálené pánve. Semtam promícháme a necháme na pánvi opražit než začnou „chrastit“. Teplotu nedávejte příliš vysokou, aby se ořechy nepřipálily.
- Ořechy nechte alespoň trochu zchladnout a přesypte je do mixéru. Párkrát promixujte, aby vznikly hrubší kousky, ne úplná mouka či kaše. Přidejte 2 obalené lžíce sladu a promíchejte. Touto směsí puding na povrchu ozdobte.
Další poznámky k receptu
- Ořechy na ozdobu nejsou nutností, pokud děláte puding dětem na svačinu či sobě do práce, tuto část vynechejte. My puding vylepšujeme například kostičkou vysokoprocentní čokolády, kterou dáme na dno mističek.
- Co se týká volby pudingu, my máme oblíbený bio puding z DM, v balení jsou 3 kusy.
- Mléko používám nejčastěji rýžové, je velmi sladké a není potřeba puding ničím doslazovat. Použít můžete ale jakékoliv jiné rostlinné mléko. Dejte si pozor na výběr, aby neobsahovalo chem. přísady. V případě potřeby doslaďte také sladem.
- Co se týká sladu, seženete v prodejnách zdravé výživy, jsou různé varianty. Pozor na záměnu sladu a sirupu. Já jsem si velmi oblíbila Dobroslad (je možné objednat přes e-shop), má velmi jemnou chuť a připomíná med.
Suroviny
- 1/2 litru rýžového (jiného rostlinného) mléka
- pudingový prášek
- vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu
Na ozdobu
- vlašské ořechy
- ječmenný slad
Napsat komentář