Puding z rostlinného mléka s ořechovou ozdobou

Další rychlý dezert, který je připaven během chviličky. U nás doma i častá svačinka pro děti do školy, kterou mají moc rády.

Postup

  1. V části mléka rozmícháme pudingový prášek a kukuřičný škrob. Škrob přidávám proto, aby puding hezky ztuhnul a nebyl příliš tekutý.
  2. Na sporáku přivedeme k varu zbývající část mléka a ve chvíli, kdy už téměř anebo zcela vaří, přilejeme mléko s puding. práškem a škrobem (ušetříme tak čas, kdy bychom stáli u sporáku a míchali 🙂 ). Mícháme do zhoustnutí. Nalijeme do mističek a necháme ztuhnout.
  3. Vlašské ořechy opláchneme v sítku ve studené vodě a vložíme do rozpálené pánve. Semtam promícháme a necháme na pánvi opražit než začnou „chrastit“. Teplotu nedávejte příliš vysokou, aby se ořechy nepřipálily.
  4. Ořechy nechte alespoň trochu zchladnout a přesypte je do mixéru. Párkrát promixujte, aby vznikly hrubší kousky, ne úplná mouka či kaše. Přidejte 2 obalené lžíce sladu a promíchejte. Touto směsí puding na povrchu ozdobte.

Další poznámky k receptu

  • Ořechy na ozdobu nejsou nutností, pokud děláte puding dětem na svačinu či sobě do práce, tuto část vynechejte. My puding vylepšujeme například kostičkou vysokoprocentní čokolády, kterou dáme na dno mističek.
  • Co se týká volby pudingu, my máme oblíbený bio puding z DM, v balení jsou 3 kusy.
  • Mléko používám nejčastěji rýžové, je velmi sladké a není potřeba puding ničím doslazovat. Použít můžete ale jakékoliv jiné rostlinné mléko. Dejte si pozor na výběr, aby neobsahovalo chem. přísady. V případě potřeby doslaďte také sladem.
  • Co se týká sladu, seženete v prodejnách zdravé výživy, jsou různé varianty. Pozor na záměnu sladu a sirupu. Já jsem si velmi oblíbila Dobroslad (je možné objednat přes e-shop), má velmi jemnou chuť a připomíná med.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *