


Velmi chutná fazolová pomazánka, která je ideální volbou na zdravou svačinku. Servírovat lze s obilnými plackami nebo třeba s žitným kváskovým chlebem …
Postup
- Cibuli nakrájejte na větší kostičky a orestujte spolu se solí na oleji dozlatova.
- Do mixéru vložte fazole (scezené), orestovanou cibuli, přidejte česnek, majoránku a trošku sojové omáčky a dobře rozmixujte dohladka.
- Vmíchejte najemno nasekanou petrželku případně pažitku a promíchejte.
- Servírujte s kopečkem kvašené zeleniny.
Další poznámky k receptu
- Já jsem použila bílé středně velké fazole, ale můžete použít jakékoliv jiné.
- Servírovala jsem s žitným kváskovým chlebem, ale můžete namazat například na obilné placky.
- Kvašenou zeleninu použijte jakoukoliv, já použila červené zelí s řepou.
- Můžete mixovat ponorným mixérem, já ráda mixuji v uzavřené nádobě k mixéru, ve které pak pomazánku i skladuji (vydrží dva dny v ledničce).
Suroviny
- 1 hrnek uvařených fazolí
- 1 velká cibule
- olej
- česnek
- majoránka
- sůl
- sojová omáčka
- petrželka nebo pažitka
- pickles (kvašená zelenina)
Napsat komentář