


Placičky a zase placičky … Další ze zdravějších variant placek, bez mléka, pšeničné mouky a vajec. Pouze ječné kroupy, voda a sůl.
Postup
- Kroupy namočte přes noc.
- Ráno kroupy propláchněte v sítku, dejte do mixovací nádoby a zalijte vodou. Já měla vody lehce nad kroupy – asi tak 4 cm.
- Přidejte sůl.
- Rozmixujte. Vznikne Vám hustší těstíčko asi jako na lívance.
- V případě potřeby vodu dolijte a znovu rozmixujte.
- Smažte na nepřilnavé pánvi na malé trošce oleje.
- Je třeba smažit déle než například placičky cuketové, pohankové či špaldové, ječmen se vaří déle.
Další poznámky k receptu
- Já měla placičky na svačinu, použila jsem povidla bez cukru.
- Placičky mohou být také jako příloha k hlavnímu jídlu (namísto obilí).
- Výborné jsou také například s luštěninovou pomazánkou.
- Já jsem použila Bio ječné kroupy značky Probio.
Suroviny
- ječné kroupy
- voda
- sůl
Napsat komentář