Kroupové placičky

Placičky a zase placičky … Další ze zdravějších variant placek, bez mléka, pšeničné mouky a vajec. Pouze ječné kroupy, voda a sůl.

Postup

  1. Kroupy namočte přes noc.
  2. Ráno kroupy propláchněte v sítku, dejte do mixovací nádoby a zalijte vodou. Já měla vody lehce nad kroupy – asi tak 4 cm.
  3. Přidejte sůl.
  4. Rozmixujte. Vznikne Vám hustší těstíčko asi jako na lívance.
  5. V případě potřeby vodu dolijte a znovu rozmixujte.
  6. Smažte na nepřilnavé pánvi na malé trošce oleje.
  7. Je třeba smažit déle než například placičky cuketové, pohankové či špaldové, ječmen se vaří déle.

Další poznámky k receptu

  • Já měla placičky na svačinu, použila jsem povidla bez cukru.
  • Placičky mohou být také jako příloha k hlavnímu jídlu (namísto obilí).
  • Výborné jsou také například s luštěninovou pomazánkou.
  • Já jsem použila Bio ječné kroupy značky Probio.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *