Cizrna na paprice

Vyzkoušejte veganskou verzi kuřete na paprice. Naše děti mají cizrnu rády v různých obměnách, ale na paprice, tu opravdu milují …

Postup

  1. Cibule nakrájejte na větší kostičky, mrkev nastrouhejte najemno.
  2. Cibuli spolu se solí osmažte na oleji dozlatova. Přidejte najemno nastrouhané mrkve a restujte dalších pár minut.
  3. Přidejte lžíci papriky, zaprašte moukou a ještě chvíli na mírnějším ohni opékejte.
  4. Podlejte zeleninovým vývarem (já použila 2-3 hrnky) a povařte dalších zhruba 10 minut. Přidejte sušená rajčata.
  5. Směs rozmixujte dohladka. Pokud chcete, můžete přidat pár lžic rostlinné smetany.
  6. Vložte uvařenou cizrnu a prohřejte.
  7. Už do vypnuté omáčky přidejte najemno pokrájenou pažitku případně petrželku.

Další poznámky k receptu

  • Cizrnu můžete použít uvařenou, případně sterilovanou (já mám ráda ve skleničce z DM drogerie)
  • Olej jsem použila sezamový, ale můžete použít jakýkoliv jiný rostlinný olej.
  • Místo vývaru můžete použít vodu anebo vyvařenou vodu z cizrny.
  • Rostlinná smetana není nutná, já ji tentokrát neměla a i tak byla omáčka výborná a chuťově výrazná.
  • Rajčata běžně při vaření nepoužívám, ale tentokrát krásně zvýraznila chuť omáčky. Použila jsem sušená rajčata naložená v oleji.
  • Omáčku jsem podávala s rýžovýma těstovinama, ale volba je na Vás, dobrá bude určitě i s rýží. I
  • Pokud jídlo doplníte malou troškou čerstvé a mléčně kvašené zeleniny, získáte tak kompletní talíř.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *