


Další z bleskových obědů – rychlý kompletní talíř pro dny, kdy je méně času. Nudle uvařené za dvě minuty, celý oběd do půlhodiny.
Postup
- Oloupejte cibule a nakrájejte na půlkolečka.
- Do pánve dejte cca3 lžíce oleje a na něm opékejte cibuli spolu se solí do sklovata.
- Mezitím si uvařte nudle podle návodu.
- Tofu osušte ubrouskem, nakrájete na menší kostičky a přidejte k cibuli. Posypejte tekka kořením anebo jiným oblíbeným kořením. Opékejte spolu dále až do zhnědnutí cibulky i tofu.
- Vmíchejte uvařené nudle, okapanou kukuřici a opékejte ještě chvilku společně. Můžete dochutit sojovou omáčkou.
- Podávejte s trochou mléčně kvašené zeleniny (pickles) a kouskem čerstvé zeleniny.
Další poznámky k receptu
- Pokud nemáte sezamový olej, použijte jiný rostlinný olej.
- Nudle kupuji například v Albertu, vkládají se do vroucí vody, nechají se 2 minuty odstát a je hotovo.
- Sterilovanou kukuřici kupuji ráda ve skle v DM.
- Pokud nemáte koření Tekka, použijte libovolné jiné, které máte rádi. Koření Tekka je výborné na srdce, které posiluje.
Suroviny
- tenké rýžové nudle
- 1 tofu natural
- 2 středně velké cibule
- sezamový olej
- 4 lžíce sterilované kukuřice
- sůl
- koření tekka nebo jiné oblíbené koření
Napsat komentář