


Další možná verze, jak zpracovat patizon. Hraška je u nás oblíbená především v kombinaci s cuketou, ale patizon předčil moje očekávání… A pokud Vaše děti zeleninu zrovna nevyhledávají, v kombinaci s hraškou se po ní jenom zapráší. Vyzkoušejte.
Postup
- Hrašku rozmíchejte ve studené vodě, přidávejte postupně až dostanete konzistenci podobnou hořčici. Těstíčko si připravte už ráno nebo klidně už večer.
- Patizon rozpulte, vyjměte vnitřek se semínky a nakrájejte na tenké plátky.
- V pánvi rozpalte olej.
- Jednotlivé kousky patizonu obalujte v těstíčku a smažte dostatečně dlouho (aby změkly) z obou stran.
- Podávejte s obilovinou, kopečkem mléčně kvašené zeleniny (pickles) a kouskem zeleniny čerstvé.
Další poznámky k receptu
- Toto jídlo nepřipravujte příliš často. Jedná se o smažený pokrm, určitě je vhodný spíše pro zdravé jedince.
- Ideálně přidejte na talíř ještě zeleninu napařenou či krátce vařenou, například růžičku brokolice apod.
- Hraška je obalovací směs na přípravu těstíčka. Skládá se z hrachu, obilovin (rýže, jáhel, kukuřice), česneku, soli a koření. Koupíte ve zdravé výživě.
- V hrašce je možné obalit cokoliv – my nejčastěji obalujeme cuketu, ale občas smažíme jen „prázdné“ placičky, děti je milují. Pokud budete obalovat například květák, mrkev apod., je lepší je krátce předvařit.
- Pokud byl patizon sklizen mladý, nevyžaduje loupání.
Suroviny
- patizon
- hraška na obalování
- voda
- olej na smažení
Napsat komentář