Cibulačka s miso pastou

Lahodná cibulová polévka s miso pastou, vhodná pro podzimní dny.

Postup

  1. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na „půlkolečka“.
  2. Na pánev nalejeme olej a cibulku opékáme spolu se solí až do zhnědnutí.
  3. V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, přidáme opečenou cibuli a můžeme přidat ještě oblíbené koření např. majoránku, muškátový oříšek. Povaříme ještě asi 3-4 minuty.
  4. Vypneme sporák a vmícháme miso pastu.
  5. Přidáme nasekanou pažitku anebo petrželku.

Další poznámky k receptu

  • Já moc ráda používám sezamový olej, použila jsem ho i zde.
  • Pokud nemáte zeleninový vývar, můžete použít vodu, ale polévka nebude tak chuťově výrazná.
  • Já použila miso polévku chilli od firmy Kojibakers, která zároveň polévku dosolí. Pokud budete používat klasické miso, je možné, že budete muset osolit hned na počátku více.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *