


Lahodná cibulová polévka s miso pastou, vhodná pro podzimní dny.
Postup
- Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na „půlkolečka“.
- Na pánev nalejeme olej a cibulku opékáme spolu se solí až do zhnědnutí.
- V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar, přidáme opečenou cibuli a můžeme přidat ještě oblíbené koření např. majoránku, muškátový oříšek. Povaříme ještě asi 3-4 minuty.
- Vypneme sporák a vmícháme miso pastu.
- Přidáme nasekanou pažitku anebo petrželku.
Další poznámky k receptu
- Já moc ráda používám sezamový olej, použila jsem ho i zde.
- Pokud nemáte zeleninový vývar, můžete použít vodu, ale polévka nebude tak chuťově výrazná.
- Já použila miso polévku chilli od firmy Kojibakers, která zároveň polévku dosolí. Pokud budete používat klasické miso, je možné, že budete muset osolit hned na počátku více.
Suroviny
- 2 velké cibule
- olej
- 1 lžička soli
- 1 l zeleninového vývaru (případně voda)
- koření
- 2 lžičky miso polévky chilli
Napsat komentář