Karbanátky z mungo fazolek a rýže

Tyto karbanátky z mungo fazolek a rýže jsem vytvořila ze zbytků, které jsem měla doma a výsledek mě velmi mile překvapil. Jedná s o kompletní jídlo, obsahující luštěninu, zeleninu i obilovinu.

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na kostičky a osmažte spolu se solí ve větším množství oleje do zlatova. Před koncem smažení přidejte čerstvou případně sušenou majoránku.
  2. Uvařené mungo fazole sceďte od veškeré tekutiny. Pokud máte z předchozího dne, budete je muset nejprve trochu zahřát.
  3. Do scezených fazolí přidejte osmaženou cibulku, dva stroužky česneku a společně rozmixujte ponorným mixérem.
  4. Do směsi vmíchejte bílou rýži a konopné semínko. Podle chuti dosolte.
  5. Pokud je směs příliš řídká, zahustěte kukuřičnou strouhankou.
  6. Plech vyložte pečícím papírem a vymažte olejem. Tvořte mokrýma rukama menší karbanátky.
  7. Pečte v troubě vyhřáté na 200˚ C dozlatova. V půlce pečení karbanátky otočte. Správná chvíle je tehdy, kdy se podaří karbanátek podebrat a nerozsypává se.
  8. Já jsem karbanátky podávala s uvařenou červenou řepou a kvašenou ředkvičkou.

Další poznámky k receptu

  • Majoránku jsem použila čerstvou, karbanátky tak získaly velmi intenzivní chuť. Pokud máte rádi česnek, klidně přidejte více. Můžete použít libovolné koření, které máte rádi.
  • Pokud budete mít lepkavější rýži, bude se Vám s těstem lépe pracovat. Já měla celkem sypkou, ale dařilo se mi i tak. S olejem a solí jsem tentokrát nešetřila, aby byly karbanátky výrazné.
    Karbanátky můžete usmažit také na pánvi.
  • Je dobré doplnit ještě nějakou zeleninu, například napařenou případně větší množství pickles. Já měla řepu (uvařenou ve slupce).

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *