


Jednoduchá krémová polévka, zjemněná mandlovou smetanou a zahuštěná kudzu škrobem. S velmi léčebným potenciálem 🙂
Postup
- Pórek umyjte a odkrojte horní zelenou část (nechte do vývaru anebo jiného jídla). Bílou část pórku nakrájejte například na půlkolečka.
- Odeberte si do menšího hrníčku trochu vývaru, zbytek dejte ohřívat.
- Dno pánve pokryjte olejem a opečte na něm pokrájený pórek spolu se solí až začne zlátnout.
- V odebraném (studeném) vývaru rozmíchejte kudzu anebo kukuřičný škrob. Vlejte do horkého vývaru a promíchejte. Vzápětí přidejte opečený pórek a společně povařte 5 minut.
- Polévku vypněte a přilijte mandlovou smetanu.
- Podávejte ideálně s čerstvě nasekanou petrželkou.
Další poznámky k receptu
- Pokud chcete mít polévku zcela krémovou, můžete ji nakonec rozmixovat. Pórku použijte klidně více.
- Kudzu škrob má léčivý potenciál, tato polévka je doslova lékem. Pokud kudzu škrob nemáte, nahraďte jej kukuřičným škrobem.
- Mandlovou smetanu můžete nahradit jinou rostlinnou smetanou.
Suroviny
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 velký pórek anebo 2 menší
- 1 lžička soli
- olej
- 2 lžičky kudzu anebo kukuřičného škrobu
- 4 lžíce mandlové smetany
Napsat komentář