Ranní miso polévka s brokolicí, kedlubnou a hráškem.
Postup
- Vývar osolíme a přivedeme k varu.
- Do vroucího vývaru dáme na menší kousky pokrájenou kedlubnu a brokolici.
- Vaříme asi 6 minut.
- Poté přisypeme hrášek a povaříme další minutu.
- Polévku odstavíme ze sporáku a vmícháme lžičku s velkým kopečkem miso pasty.
- Servírujeme sypané petrželkou nebo pažitkou, s opraženým slunečnicovým semínkem.
Obměna
- Zeleninu používáme v maximální možné míře čerstvou, ale občas můžeme zpestřit mraženou (já používám občas mražený hrášek, kukuřici…).
- Zeleninu se snažím používat bio, z bedýnek, od farmáře anebo alespoň méně chemicky ošetřenou, ale pokud nemám, použiji běžnou.
- O úpravě semínek se dočtete tady.
- Pokud nemáte čas anebo nemáte předem připravená semínka, operte je v sítku ve studené vodě a vsypte do vývaru hned na začátku přípravy polévky.
- Mezi mraženými hrášky je také velký rozdíl, já kupuji bio v Kauflandu případně Jemný v Albertovi.
Suroviny
- 1 litr zeleninového vývaru nebo vody
- 1 lžička soli
- brokolice
- kedlubna
- hrášek
- slunečnicová semínka
- miso pasta
Napsat komentář