Ranní polévka s růžičkovou kapustou a mrkví

Ranní miso polévka s růžičkovou kapustou a mrkví.

Postup

  1. Vývar osolíme a přivedeme k varu.
  2. Můžeme přidat semínka anebo malou trošku oleje pro lepší vstřebání vitamínů ze zeleniny.
  3. Do vroucího vývaru dáme umyté, očištěné a na čtvrtky nakrájené růžičkové kapusty a nakrájenou mrkev.
  4. Vaříme 10-11 minut do změknutí.
  5. Polévku odstavíme ze sporáku a vmícháme lžičku s velkým kopečkem miso pasty.
  6. Servírujeme sypané petrželkou nebo pažitkou.

Obměna

  • Semínka můžeme přidat už během vaření anebo vsypat opražená až během servírování.
  • Růžičkové kapusty čistím tak, že nejprve odkrojím spodní část, kterou kapusta držela na „kmínku“ a sundám horní lístky, pokud nejsou v nejlepší kondici. Poté ty větší rozkrojím na čtvrtky, menší můžete nechat vcelku.

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *