Ranní miso polévka s růžičkovou kapustou a mrkví.
Postup
- Vývar osolíme a přivedeme k varu.
- Můžeme přidat semínka anebo malou trošku oleje pro lepší vstřebání vitamínů ze zeleniny.
- Do vroucího vývaru dáme umyté, očištěné a na čtvrtky nakrájené růžičkové kapusty a nakrájenou mrkev.
- Vaříme 10-11 minut do změknutí.
- Polévku odstavíme ze sporáku a vmícháme lžičku s velkým kopečkem miso pasty.
- Servírujeme sypané petrželkou nebo pažitkou.
Obměna
- Semínka můžeme přidat už během vaření anebo vsypat opražená až během servírování.
- Růžičkové kapusty čistím tak, že nejprve odkrojím spodní část, kterou kapusta držela na „kmínku“ a sundám horní lístky, pokud nejsou v nejlepší kondici. Poté ty větší rozkrojím na čtvrtky, menší můžete nechat vcelku.
Suroviny
- 1 litr zeleninového vývaru nebo vody
- 1 lžička soli
- růžičková kapusta
- mrkev
- semínka
- miso pasta
Napsat komentář