



Rychlá svačinka pro teplejší dny, kterou zvládnete během pár minut… Stačí dvě přísady a skleničky, případně silikonové formičky dle Vaší fantazie.
Postup
- Do kastrůlku nalijeme 3/4 litru jablečného, případně jiného moštu.
- Do moštu vmícháme agar. Používám sáček určený na 1 l tekutiny (viz foto). Moštu dávám záměrně méně, aby agar dobře ztuhnul a šel dobře vyklopit.
- Na sporáku přivedeme k varu a krátce povaříme (stačí cca 2 minutky).
- Nalijeme do skleniček anebo silikonových formiček a necháme ztuhnout.
Další poznámky k receptu
- Já dávám přednost domácímu moštu z lokálního ovoce anebo moštu v bio kvalitě. Někdy (vyjimečně) ale použiji i 100% pomerančový džus.
- Pokud potřebujete tuhnutí urychlit, dejte agar do ledničky.
- Formičky můžete vybírat podle své fantazie, na trhu je velké množství různých tvarů i velikostí. Pokud budete dětem dávat jako svačinku do školy, doporučuji raději skleničku či něco s uzávěrem, v teple má agar tendenci se roztékat.
Suroviny
- 3/4 litru BIO jablečného moštu
- agar
Napsat komentář