


Naše oblíbené dýně Hokkaido letos sežrali slimáci, zato se nám urodila spousta patizonů. Ty k našim oblíbeným zrovna nepatřily, ale překvapilo nás, jak tento jednoduchý recept chutnal lahodně.
Postup
- Patizon umyjte, rozkrojte, vydlabejte a nakrájejte na plátky asi půl centimetrů silné.
- Plech vytřete ne úplně tenkou vrstvou oleje. Naskládejte na něj patizon a plátky rovnou otočte, aby byl olej i nahoře (pokud se Vám nechce umývat plech, použijte pod olej ještě pečící papír).
- Patizon posolte.
- Česnek oloupejte a prolisujte. Hojně jím patizon posypejte.
- Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte do zezlátnutí česneku.
- Podávjte.
Další poznámky k receptu
- Olej volte podle chuti (olivový, slunečnicový, sezamový …).
- Pokud chcete získat „kompletní talíř“, podávejte s obilovinou, trochou luštěnin, doplňte kopečkem mléčně kvašené zeleniny a troškou zeleniny čerstvé.
- Jestliže je patizon mladý, nemusíte ho loupat. Pokud je starší, slupka by byla tvrdá a raději ho oloupejte. Vnitřek z patizonu můžete použít do vývaru (pokud nejsou semínka hořká).
Suroviny
- mladý patizon
- olej
- sůl
- několik stroužků česneku
Napsat komentář