


Vyzkoušejte veganskou verzi kuřete na paprice. Naše děti mají cizrnu rády v různých obměnách, ale na paprice, tu opravdu milují …
Postup
- Cibule nakrájejte na větší kostičky, mrkev nastrouhejte najemno.
- Cibuli spolu se solí osmažte na oleji dozlatova. Přidejte najemno nastrouhané mrkve a restujte dalších pár minut.
- Přidejte lžíci papriky, zaprašte moukou a ještě chvíli na mírnějším ohni opékejte.
- Podlejte zeleninovým vývarem (já použila 2-3 hrnky) a povařte dalších zhruba 10 minut. Přidejte sušená rajčata.
- Směs rozmixujte dohladka. Pokud chcete, můžete přidat pár lžic rostlinné smetany.
- Vložte uvařenou cizrnu a prohřejte.
- Už do vypnuté omáčky přidejte najemno pokrájenou pažitku případně petrželku.
Další poznámky k receptu
- Cizrnu můžete použít uvařenou, případně sterilovanou (já mám ráda ve skleničce z DM drogerie)
- Olej jsem použila sezamový, ale můžete použít jakýkoliv jiný rostlinný olej.
- Místo vývaru můžete použít vodu anebo vyvařenou vodu z cizrny.
- Rostlinná smetana není nutná, já ji tentokrát neměla a i tak byla omáčka výborná a chuťově výrazná.
- Rajčata běžně při vaření nepoužívám, ale tentokrát krásně zvýraznila chuť omáčky. Použila jsem sušená rajčata naložená v oleji.
- Omáčku jsem podávala s rýžovýma těstovinama, ale volba je na Vás, dobrá bude určitě i s rýží. I
- Pokud jídlo doplníte malou troškou čerstvé a mléčně kvašené zeleniny, získáte tak kompletní talíř.
Suroviny
- 2 větší cibule
- 2 střední mrkve
- 2 hrnky předem uvařené cizrny
- sezamový olej
- 1 lžíce sladké papriky
- sůl
- 4 sušená rajčata v oleji anebo trochu rajčatového protlaku
- zeleninový vývar (nemusí být)
- 2 vrchovaté lžíce rýžové mouky
- rostlinná smetana (nemusí být)
Napsat komentář