Fazolová pomazánka

Velmi chutná fazolová pomazánka, která je ideální volbou na zdravou svačinku. Servírovat lze s obilnými plackami nebo třeba s žitným kváskovým chlebem …

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na větší kostičky a orestujte spolu se solí na oleji dozlatova.
  2. Do mixéru vložte fazole (scezené), orestovanou cibuli, přidejte česnek, majoránku a trošku sojové omáčky a dobře rozmixujte dohladka.
  3. Vmíchejte najemno nasekanou petrželku případně pažitku a promíchejte.
  4. Servírujte s kopečkem kvašené zeleniny.

Další poznámky k receptu

  • Já jsem použila bílé středně velké fazole, ale můžete použít jakékoliv jiné.
  • Servírovala jsem s žitným kváskovým chlebem, ale můžete namazat například na obilné placky.
  • Kvašenou zeleninu použijte jakoukoliv, já použila červené zelí s řepou.
  • Můžete mixovat ponorným mixérem, já ráda mixuji v uzavřené nádobě k mixéru, ve které pak pomazánku i skladuji (vydrží dva dny v ledničce).


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *