Jablíčka s vlašskými ořechy

Zdravý voňavý dezert hotový za pár minut – z jablíček, vlašských ořechů a ze sladu.

Postup

  1. Vlašské ořechy opláchněte v sítku studenou vodou a dejte do trouby předehřáté na 160 stupňů. Pečte asi 15 minut.
  2. Na pánvičku dejte lžíci oleje (já použila sezamový), na něj přidejte 2 obalené lžíce ječmenného sladu a nechte zpěnit.
  3. Do této směsi přidejte oloupaná jablíčka nakrájená na menší kostičky, posypte skořicí a chvíli duste než jablka změknou.
  4. Vmíchejte pražené vlašské ořechy, které předem rozmixujete na ořechovou „drť“. Přidejte trochu citronové šťávy
  5. Ještě minutku opékejte společně.
  6. Přendejte do mističek anebo skleniček, nazdobte a můžete podávat (v chladnějších měsících klidně ještě teplé).

Další poznámky k receptu

  • Olej můžete použít i jiný, například slunečnicový či rýžový.
  • Já jsem si oblíbila značku sladu Dobroslad, ale pokud máte jakýkoliv jiný (rýžový, kukuřičný), tak můžete použít i ten.
  • Citronová šťáva dezert příjemně osvěží, ale můžete ji klidně vynechat.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *