


Zdravý voňavý dezert hotový za pár minut – z jablíček, vlašských ořechů a ze sladu.
Postup
- Vlašské ořechy opláchněte v sítku studenou vodou a dejte do trouby předehřáté na 160 stupňů. Pečte asi 15 minut.
- Na pánvičku dejte lžíci oleje (já použila sezamový), na něj přidejte 2 obalené lžíce ječmenného sladu a nechte zpěnit.
- Do této směsi přidejte oloupaná jablíčka nakrájená na menší kostičky, posypte skořicí a chvíli duste než jablka změknou.
- Vmíchejte pražené vlašské ořechy, které předem rozmixujete na ořechovou „drť“. Přidejte trochu citronové šťávy
- Ještě minutku opékejte společně.
- Přendejte do mističek anebo skleniček, nazdobte a můžete podávat (v chladnějších měsících klidně ještě teplé).
Další poznámky k receptu
- Olej můžete použít i jiný, například slunečnicový či rýžový.
- Já jsem si oblíbila značku sladu Dobroslad, ale pokud máte jakýkoliv jiný (rýžový, kukuřičný), tak můžete použít i ten.
- Citronová šťáva dezert příjemně osvěží, ale můžete ji klidně vynechat.
Suroviny
- 3 jablka
- 3/4 hrnku vlašských ořechů
- 2 obalené lžíce ječmenného sladu
- 1 lžíce oleje
- skořice
- citronová šťáva
Napsat komentář