Patizon v hrašce

Další možná verze, jak zpracovat patizon. Hraška je u nás oblíbená především v kombinaci s cuketou, ale patizon předčil moje očekávání… A pokud Vaše děti zeleninu zrovna nevyhledávají, v kombinaci s hraškou se po ní jenom zapráší. Vyzkoušejte.

Postup

  1. Hrašku rozmíchejte ve studené vodě, přidávejte postupně až dostanete konzistenci podobnou hořčici. Těstíčko si připravte už ráno nebo klidně už večer.
  2. Patizon rozpulte, vyjměte vnitřek se semínky a nakrájejte na tenké plátky.
  3. V pánvi rozpalte olej.
  4. Jednotlivé kousky patizonu obalujte v těstíčku a smažte dostatečně dlouho (aby změkly) z obou stran.
  5. Podávejte s obilovinou, kopečkem mléčně kvašené zeleniny (pickles) a kouskem zeleniny čerstvé.

Další poznámky k receptu

  • Toto jídlo nepřipravujte příliš často. Jedná se o smažený pokrm, určitě je vhodný spíše pro zdravé jedince.
  • Ideálně přidejte na talíř ještě zeleninu napařenou či krátce vařenou, například růžičku brokolice apod.
  • Hraška je obalovací směs na přípravu těstíčka. Skládá se z hrachu, obilovin (rýže, jáhel, kukuřice), česneku, soli a koření. Koupíte ve zdravé výživě.
  • V hrašce je možné obalit cokoliv – my nejčastěji obalujeme cuketu, ale občas smažíme jen „prázdné“ placičky, děti je milují. Pokud budete obalovat například květák, mrkev apod., je lepší je krátce předvařit.
  • Pokud byl patizon sklizen mladý, nevyžaduje loupání.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *