Pohankovo-špaldové placičky

Zdravé placičky bez mléka a vajec. Dají se připravit také v bezlepkové variantě. Mohou posloužit jako svačinka či jako příloha k hlavnímu jídlu.

Postup

  1. Špaldu namočte přes noc. Ráno vodu slijte a společně s pohankou dejte do mixéru, ve kterém budete mixovat.
  2. Přidejte špetku soli a přilijte vodu (pro začátek dejte vody tolik, aby bylo obilí ponořené a lehce nad něj)
  3. Rozmixujte. Potřebujeme dostat konzistenci asi jako na lívancové těsto. V případě potřeby vodu dolijte a znovu rozmixujte.
  4. Smažte na pánvi na malé trošce oleje.

Další poznámky k receptu

  • Velmi rychlé a zdravé placičky, které se dají připravit také v bezlepkové verzi. Místo špaldy kroupy použijte pouze pohanku.
  • Já dávám jen trochu oleje na začátku smažení, pak už smažím téměř nasucho. Semtam trošku oleje přikápnu (je třeba mít dobrou nepřilnavou pánev).
  • Placičky lze použít jako přílohu k hlavnímu jídlo, nebo jako svačinku např. s luštěninovou pomazánkou anebo s marmeládou bez cukru.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *