Zdravé placičky bez mléka a vajec. Dají se připravit také v bezlepkové variantě. Mohou posloužit jako svačinka či jako příloha k hlavnímu jídlu.
Postup
- Špaldu namočte přes noc. Ráno vodu slijte a společně s pohankou dejte do mixéru, ve kterém budete mixovat.
- Přidejte špetku soli a přilijte vodu (pro začátek dejte vody tolik, aby bylo obilí ponořené a lehce nad něj)
- Rozmixujte. Potřebujeme dostat konzistenci asi jako na lívancové těsto. V případě potřeby vodu dolijte a znovu rozmixujte.
- Smažte na pánvi na malé trošce oleje.
Další poznámky k receptu
- Velmi rychlé a zdravé placičky, které se dají připravit také v bezlepkové verzi. Místo špaldy kroupy použijte pouze pohanku.
- Já dávám jen trochu oleje na začátku smažení, pak už smažím téměř nasucho. Semtam trošku oleje přikápnu (je třeba mít dobrou nepřilnavou pánev).
- Placičky lze použít jako přílohu k hlavnímu jídlo, nebo jako svačinku např. s luštěninovou pomazánkou anebo s marmeládou bez cukru.
Suroviny
- 1 hrnek špalda kroupa
- 1 hrnek pohanka kroupa
- sůl
- voda
Napsat komentář