Pórková polévka s mandlovou smetanou

Jednoduchá krémová polévka, zjemněná mandlovou smetanou a zahuštěná kudzu škrobem. S velmi léčebným potenciálem 🙂

Postup

  1. Pórek umyjte a odkrojte horní zelenou část (nechte do vývaru anebo jiného jídla). Bílou část pórku nakrájejte například na půlkolečka.
  2. Odeberte si do menšího hrníčku trochu vývaru, zbytek dejte ohřívat.
  3. Dno pánve pokryjte olejem a opečte na něm pokrájený pórek spolu se solí až začne zlátnout.
  4. V odebraném (studeném) vývaru rozmíchejte kudzu anebo kukuřičný škrob. Vlejte do horkého vývaru a promíchejte. Vzápětí přidejte opečený pórek a společně povařte 5 minut.
  5. Polévku vypněte a přilijte mandlovou smetanu.
  6. Podávejte ideálně s čerstvě nasekanou petrželkou.

Další poznámky k receptu

  • Pokud chcete mít polévku zcela krémovou, můžete ji nakonec rozmixovat. Pórku použijte klidně více.
  • Kudzu škrob má léčivý potenciál, tato polévka je doslova lékem. Pokud kudzu škrob nemáte, nahraďte jej kukuřičným škrobem.
  • Mandlovou smetanu můžete nahradit jinou rostlinnou smetanou.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *