Rýžové nudle s tofu a kukuřicí

Další z bleskových obědů – rychlý kompletní talíř pro dny, kdy je méně času. Nudle uvařené za dvě minuty, celý oběd do půlhodiny.

Postup

  1. Oloupejte cibule a nakrájejte na půlkolečka.
  2. Do pánve dejte cca3 lžíce oleje a na něm opékejte cibuli spolu se solí do sklovata.
  3. Mezitím si uvařte nudle podle návodu.
  4. Tofu osušte ubrouskem, nakrájete na menší kostičky a přidejte k cibuli. Posypejte tekka kořením anebo jiným oblíbeným kořením. Opékejte spolu dále až do zhnědnutí cibulky i tofu.
  5. Vmíchejte uvařené nudle, okapanou kukuřici a opékejte ještě chvilku společně. Můžete dochutit sojovou omáčkou.
  6. Podávejte s trochou mléčně kvašené zeleniny (pickles) a kouskem čerstvé zeleniny.

Další poznámky k receptu

  • Pokud nemáte sezamový olej, použijte jiný rostlinný olej.
  • Nudle kupuji například v Albertu, vkládají se do vroucí vody, nechají se 2 minuty odstát a je hotovo.
  • Sterilovanou kukuřici kupuji ráda ve skle v DM.
  • Pokud nemáte koření Tekka, použijte libovolné jiné, které máte rádi. Koření Tekka je výborné na srdce, které posiluje.


Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *